Дом за стари хора: Само в краен случай!

Дом за стари хора: Само в краен случай!

В началото на октомври новинарският сайт News.bg съобщи, че 1200 възрастни хора чакат настаняване в дом. 

Според статията на сайта старческите домове в България са около 200, но бройката не включва частните такива. Освен това се споменава още, че в бъдеще домовете трябва да се преместят в жилищни квартали и да са близко до болници. 

С едно изречение - условията за живот в тях трябва да наподобяват до максимална степен битът на един здрав и самостоятелен човек.   

Според нас, ако човекът е що-годе здрав, нищо не му пречи да живее самостоятелно у дома. Дори и близките му да нямат възможност да му помагат постоянно, той може да разчита на услуги за готвене, почистване и други, които облекчават ежедневието му. 

За съжаление, много българи не могат да си позволят от финансова гледна точка подобно нещо. 

Затова и ние от SgotvenoE.com се опитваме да предлагаме вкусно сготвена храна на достъпни цени, защото разбираме, че нито пенсиите, нито заплатите на децата и внуците позволяват "скъпи удоволствия". 

Ако питате нас, старите хора до последно трябва да се намират в уютна, семейна обстановка, която да им осигури спокойни старини. 

Затова се надяваме, че страната ни ще продължи да се развива икономически поне до момента, в който всички българи могат да се погрижат за своите родители без да се налага да ги настаняват в домове за стари хора. 

За поръчки:

0879 00 10 79