Вирусът настъпва: Как да съхраним родителите си до края на епидемията

Вирусът настъпва: Как да съхраним родителите си до края на епидемията
По последни данни на кризисния щаб коронавирусът се появи и на територията на София. Засега заразените са възрастни мъж и жена, които са настанени в Пирогов. 
 
Важно е да се отбележи, че човечеството не за първи път се сблъсква с вирус от подобен тип и затова не бива да изпадаме в паника: Не идва краят на света. 
 
Проблем все пак има... 
 
Тъй като COVID-19 e съвсем нова мутация, ние все още не разполагаме с разработени ваксини и лекарства срещу него. 
 
Освен това той е непознат и за имунната ни система. 
 
Тези неща, плюс качествата на самата мутация, предразполага населението към масово преболедуване. Ето защо са целият този медиен шум и драконовските мерки на здравните власти. 
 
Целта е заболеваемостта, ако не да се ограничи, то поне да се разтегли във времето така, че здравната ни система да издържи и да има възможно най-малко смъртни случаи. 

За съжаление, смъртността при някои групи хора е доста по-висока от прословутите 2%. 
 
Всъщност при възрастните над 60 години се наблюдава фатален изход при над 20% от заболелите. Това е зловещо много. 
 
Не можем да си позволим да изгубим 20% от родителите си, заради някакъв си вирус, на който иначе трудно бихме обърнали внимание. 
 
Ето защо е важно да направим следното: 
 
  • Трябва да разберем дали мама и/или татко са добре информирани какво се случва. Ако не са, трябва да им обясним,  като се опитваме да не всяваме излишна паника у тях. 
  • Трябва да ги убедим, че е жизнено необходимо да ограничат посещенията си на публични места, където се събират много хора. 
  • Трябва да се погрижим в следващите няколко седмици хладилника да им е пълен, лекарствата да са им купени и сметките им да са платени така, че да не им се налага да излизат често.
 
Тези конкретни стъпки, плюс мерките за по-висока лична хигиена и използването на предпазни средства, могат да ни помогнат да съхраним своите възрастни родители, докато епидемията отмине. 
 
Нека се радват на старините си, вместо да ги загубим, заради някакъв си коронавирус. 

За поръчки:

0879 00 10 79